Mary Kay wspiera walkę z COVID 19

Centrala Mary Kay oraz filie wspierają instytucje walczące z COVID.

Global, 05 maja 2020

Mary Kay po raz kolejny udowadnia, że ta firma to coś więcej niż sprzedaż kosmetyków. Nasza korporacja od samego początku wybuchu epidemii jest zaangażowana we wspieranie wielu instytucji będących na froncie walki z koronawirusem. Nie jest to jedynie wsparcie finansowe, ale również przestawienie produkcji fabryk, tak aby móc produkować niezbędne środki pielęgnacyjne oraz środki do dezynfekcji rąk. Mary Kay zwróciło również uwagę na bardzo ważny aspekt: badania wskazują, iż izolacja i zamknięcie w domu spowodowało znaczący wzrost przemocy domowej w wielu krajach. Mary Kay Foundation w swoich działaniach pozostaje wierne przeciwdziałaniu przemocy domowej, dlatego też niezwłocznie zdecydowaliśmy się przekazać środki do dezynfekcji oraz fundusze schroniskom dla osób doświadczających przemocy domowej oraz organizacji zwalczającej przemoc domową.

Poniżej znajduje się lista niektórych z działań podjętych do tej pory przez Centralę Mary Kay oraz jej filie:

• Dostarczenie środków higieny wyprodukowanych we własnej fabryce w USA do blisko 20 systemów opieki zdrowotnej, 1000 szpitali oraz 1,5 mln pracowników służby zdrowia;
  • Przekazanie środków do dezynfekcji rąk dla oddziału WHO w Ameryce i dla CARE (międzynarodowej agencji humanitarnej działającej w krajach rozwijających się w Azji, Afryce, Europie i na Bliskim Wschodzie);
  • Dołączenie do platformy walki z COVID przy Światowym Forum Gospodarczym (wspieranym przez WHO) w celu aktywizacji środowisk biznesowych, ochrony miejsc pracy oraz wparcia ciągłości biznesowej przedsiębiorstw;
  • Współpraca z Radą Produktów do Higieny Osobistej w USA, tak aby środki do dezynfekcji trafiały tam, gdzie są najbardziej potrzebne;
  • Przekazanie środków do dezynfekcji rąk w sumie 10 szpitalom w USA;
  • Intensywne wspieranie obszarów na których znajdują się fabryki i oddziały Mary Kay;
  • Mary Kay Foundation intensywnie wspiera walkę z przemocą domową m.in.:
    Przyjmowanie wniosków o pomoc finansową dla ośrodków, które dają schronienie osobom dotkniętym przemocą domową;
    25 000 $ dla lokalnych Amerykańskich schronisk przed przemocą domową;
    75 000 $ dla organizacji współpracującej z policją przy zwalczaniu przemocy domowej wśród kobiet;
    Przekazanie środków do dezynfekcji ośrodkom walczącym z przemocą domową i schroniskom;
  • Mary Kay Chiny przekazuje żywność i artykuły do pielęgnacji dla służby zdrowia i ochotników pomagających przy epidemii w szczególności w Wuhan;
  • Mary Kay Meksyk przekazało dozowniki i zaopatrzenie do banków żywności oraz organizacji walczącej z rakiem piersi i ośrodków zapobiegania przemocy domowej;
  • Mary Kay Rosja przekazuje środki higieny dla naukowców i ratowników będących na pierwszej linii frontu;
  • Mary Kay Polska przekazało kilkaset kremów do rąk na rzecz jednego z warszawskich szpitali.