RICHARD R. ROGERS
PREZES WYKONAWCZY

Richard R. Rogers Executive Chairman

Richard Rogers sprawuje funkcję Prezesa Mary Kay Inc. Richard był współzałożycielem Mary Kay Inc, którą we wrześniu 1963 roku założył razem ze swoją matką Mary Kay Ash. Richard pełnił funkcje Dyrektora Generalnego Firmy do 1965 roku, kiedy to został wybrany na Wice Prezesa. W 1968 roku został wybrany Prezesem i Dyrektorem Naczelnym a w listopadzie 1987 roku został mianowany Prezesem Zarządu. Powrócił jako Prezes i Dyrektor Naczelny Mary Kay Inc. w 2001 roku i przyjął tytuł Prezesa Wykonawczego w roku 2006.

Richard określa siebie jako innowacyjnego marketingowca i finansowca. W 1968 roku otrzymał on Nagrodę „Marketingowego Człowieka Roku” przyznawaną przez Północno-Teksański oddział Amerykańskiego Stowarzyszenia Marketingu, stając się tym samym najmłodszym człowiekiem, który kiedykolwiek w historii otrzymał tę nagrodę. W tym samym roku, Richard sprawił, że firma stała się jawna na rynku O.T.C a następnie w 1976 r. wprowadził Mary Kay Inc. na Giełdę Papierów Wartościowych w Nowym Jorku. W 1985 r. Richard wykupił Mary Kay Inc. i powrócił do Spółki prywatnej będącej rodzinnym biznesem.

Richard służył w Piechocie Morskiej Stanów Zjednoczonych i uczęszczał na Uniwersytet Północnego Teksasu

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“LUDZIE BĘDĄ POPIERAĆ TO, W CZEGO TWORZENIU BRALI UDZIAŁ.”

EWA KUDLIŃSKA-PYRZ
DYREKTOR GENERALNY MARY KAY POLSKA&LITWA

Ewa Kudlińska-Pyrz

Swoją przygodę z Mary Kay rozpoczęła w 2001 roku, spodobała jej się filozofia firmy, w której to kobiety wymyślały strategię działania i metody jej realizacji.  W 2003 roku wprowadziła firmę do Polski i zbudowała jej strukturę na rynku. Od 2004 roku kieruje także operacjami Mary Kay na Litwie, Łotwie i w Estonii. Absolwentka Politechniki Warszawskiej, przez całe życie zawodowe związana z prestiżowymi markami kosmetycznymi. Uważa, że sprzedaż bezpośrednia to najlepsza szkoła przedsiębiorczości. Poleca ją szczególnie osobom, które chciałyby pracować „na swoim”, ale nie mają konkretnego pomysłu na własną działalność. Firmę Mary Kay ogromnie ceni za misję „wzbogacania życia kobiet”. Swoją pracą i postawą to motto przekształca w realne działania biznesowe.

Obecnie, czwarty rok z rzędu, Ewa Kudlińska-Pyrz pełni funkcję Przewodniczącej Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej. W tej roli za swoją misję uważa propagowanie etyki w biznesie. Jej działania zostały wielokrotnie uhonorowane przez Kapitułę PNSA (Polish National Sales Award) Certyfikatem Etycznego Zarządzania Sprzedażą i Obsługą Klienta.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“JEŚLI MYŚLISZ, ŻE POTRAFISZ TO POTRAFISZ. JEŚLI MYŚLISZ, ŻE NIE POTRAFISZ, PEWNIE MASZ RACJĘ.”

DAVID HOLL
PREZES I DYREKTOR WYKONAWCZY

David Holl President and Chief Executive Officer

Jako Prezes i Dyrektor Wykonawczy, David jest odpowiedzialny za codzienne decyzje dotyczące Mary Kay Inc. Jest On także członkiem Rady Dyrektorów Mary Kay Inc.

David dołączył do Mary Kay Inc, w czerwcu 1993 roku, a w 1996 r. został Dyrektorem Finansowym. W roku 2001 otrzymał tytuł Prezesa i Dyrektora Operacyjnego. W 2006 roku, David został Dyrektorem Wykonawczym. Zanim dołączył do Mary Kay Inc. był Wice Prezesem Citibanku w Nowym Jorku. Natomiast jeszcze przed pracą w Citibanku, David był zatrudniony jako analityk w Union Texas Petroleum, w Houston.

Pod jego dowództwem, Mary Kay Inc. poszerzyła swoją działalność o 14 nowych rynków i sukcesywnie wzmacniała swoją pozycję w ponad 35 rynkach na całym świecie. Firma poczyniła także znaczący wzrost inicjatyw strategicznych, włączając w to globalną standaryzację kluczowych systemów i procesów. Podczas kadencji Davida jako Prezesa i Dyrektora Generalnego, globalne przychody Mary Kay wzrosły ponad dwukrotnie, a wiele rynków na całym świecie regularnie ustanawia rekordy w sprzedaży.

David zdobył tytuł licencjata w dziedzinie finansów, na Uniwersytecie Clemson, gdzie obecnie zasiada w Radzie Nadzorczej. Tytuł MBA zdobył na Uniwersytecie w Południowej Karolinie, gdzie został wyróżniony jako wybitny członek MBA a w 2008 roku otrzymał Odznaczenie w USC Moore School of Business.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“NIC SIĘ NIE WYDARZY, DOPÓKI KTOŚ CZEGOŚ NIE SPRZEDA.”

RYAN ROGERS
CZŁONEK ZARZĄDU I DYREKTOR INWESTYCYJNY

Rayan Rogers

Ryan Rogers dołączył Mary Kay w styczniu 2000 roku jako analityk finansowy. W grudniu 2001 roku został Specjalistą w dziedzinie zarządzania projektami, a w styczniu 2005 roku Dyrektorem Strategicznym.

W maju 2007 roku, Ryan został mianowany Wiceprezesem Inicjatyw Strategicznych, a w czerwcu 2013 Dyrektorem Inwestycyjnym. Przed dołączeniem do Mary Kay, był wspólnikiem w the Transaction Services Group of PricewaterhouseCoopers LLP w Dallas.

Aktualnie, Ryan, jest odpowiedzialny za zarządzanie strategiczne, analizy finansowe i kluczowe decyzje o alokacji zasobów inwestycyjnych w różnych działach Mary Kay i współpracujących z nią międzynarodowych spółek. Jest także członkiem Zarządu Mary Kay. Od 2001 roku Ryan był także wiceprezesem Fundacji Mary Kay SM. Fundacja została utworzona przez jego babcię, Mary Kay Ash, w 1996 roku, aby wspomagać finansowo leczenie kobiet chorych na raka. W roku 2000 misja Fundacji została poszerzona o wparcie kobiet dotkniętych przemocą domową. Fundacja przeznacza na te cele miliony dolarów dotacji rocznie.

Ryan ukończył z wyróżnieniem Uniwersytet Southern Methodist w 1998 roku, gdzie uzyskał tytuł licencjata w dziedzinie administracji w biznesie w zakresie finansów, z najwyższą średnią ocen w swojej klasie. W sierpniu 2002 roku, Ryan zdobył kwalifikacje zawodową Analityka Finansowego, która nadawana jest przez amerykańskie stowarzyszenie CFA Institute.

Ryan i jego żona, Maleiah, żyją w Dallas z ich córką, Everlee.

“MOŻESZ TO ZROBIĆ.”

SHERYL ADKINS-GREEN
DYREKTOR MARKETINGU

Sheryl Adkins-Green Chief Marketing Officer

Sheryl Adkins-Green pracuje jako Dyrektor Marketingu. Sheryl odpowiada za globalną strategię marketingową, pozycjonowanie marki, rozwój nowych produktów, reklamy, digital marketing, media społecznościowe, szkolenia produktowe, współpracę z klientami a także wsparcie ponad 3,5 miliona Niezależnych Konsultantek Kosmetycznych Mary Kay na całym świecie. Jako Dyrektor Marketingu, celem Sheryl jest wzmocnienie pozycji Mary Kay jako firmy kosmetycznej oferującej kosmetyki najwyższej jakości, na całym świecie.

Sheryl dołączyła do Mary Kay Inc. w styczniu 2009 r., jako Wice Prezes ds. Globalnego Rozwoju Marki, by następnie piastować stanowisko Dyrektor Marketingu. W lipcu 2011 r. została członkiem rady wykonawczej. Sheryl odegrała kluczową rolę w opracowywaniu i wdrażaniu strategii portfela produktów, który to generuje stały strumień innowacyjnych produktów do pielęgnacji skóry, kosmetyków kolorowych a także zapachów, które wzmacniają pozycję Mary Kay wśród konkurentów. Sheryl również rozwija narzędzia digital marketingu i social media, które pozwalają Niezależnym Konsultantkom Kosmetycznym sprzedawać produkty Mary Kay w każdym miejscu i o każdej porze. Pasją Sheryl jest pomaganie ludziom w wydobyciu ich największego potencjału, co doskonale widać w Jej regularnych wpisach na blogu The Mary Kay Way. Sheryl jest niezwykle zaangażowana w różnorodne działania charytatywne.

Sheryl otrzymała tytuł licencjata na Uniwersytecie Wisconsin, natomiast tytuł Magistra (MBA) obroniła w Harvard Business School.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

"NIEWIDZIALNA TABLICZKA NA SZYI KAŻDEJ OSOBY MA NAPIS “SPRAW, BYM POCZUŁ SIĘ WAŻNY.”"

THOMAS S. CHO
DYREKTOR DS. ZAMÓWIEŃ

Thomas S. Cho Chief Supply Chain Officer

Thomas S. Cho jest Dyrektorem ds. Dystrybucji Mary Kay. Thomas jest odpowiedzialny za czynności związane z łańcuchem zamówień i dostaw, począwszy od produkcji poprzez badania i rozwój, inżynierie, zaopatrzenie, dystrybucje, planowanie, transport, zarządzanie zapasami i kontrolę jakości.

Thomas, przed rozpoczęciem współpracy w Mary Kay w 2013 roku, zajmował szereg stanowisk kierowniczych wyższego poziomu w różnych branżach m.in. był Dyrektorem oddziału w Space Systems Loral, Dyrektorem Operacyjnym w Cosmetic Essence Innovations oraz Transilwrap.

Thomas otrzymał tytuł licencjata w dziedzinie administracji biznesowej/biznesu międzynarodowego w San Jose State University, w Kalifornii a także służył w armii Stanów Zjednoczonych. Oprócz angielskiego, mówi płynnie po hiszpańsku, portugalsku i koreańsku.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“NAJLEPSI MANAGEROWIE I DYREKTORZY W KAŻDEJ GAŁĘZI PRZEMYSŁU ROZUMIEJĄ, ŻE SZYBKOŚĆ LIDERA JEST SZYBKOŚCIĄ ZESPOŁU.”"

K.K. CHUA
PREZYDENT NA REGION AZJA PACYFIK

K.K. Chua President, Asia Pacific Region

K.K. Chua piastuje stanowisko Prezydenta na Region Azji Pacyfiku. Jako Prezes Regionalny, K.K jest odpowiedzialny za wszystkie obszary firmy, które bezpośrednio wspierają sukces naszych filii i niezależnych sił sprzedaży na rynkach Azji Pacyfiku, które obejmują Australię, Chiny, Hong Kong, Indie, Koreę, Malezję, Nową Zelandię, Filipiny i Tajwan a także Singapur.

K.K. dołączył do Mary Kay w 1995 r. jako Prezydent Mary Kay China a w 1998 r. został Prezydentem Regionu Azji Pacyfik. K.K. odegrał kluczową rolę w budowaniu i rozwoju Mary Kay China a także w rozwoju Regionu Azji Pacyfiku, który w 2008 r. został uznany za największy zagraniczny region Mary Kay.

Zanim K.K. dołączył do Mary Kay, piastował dyrektorskie stanowiska w przemyśle filmowym. Tworzył projekty w Azji, które skierowane były do Hollywood Studio. Pomógł otworzyć rynki Korei, Indonezji i Chin na produkty Paramount, Universal i MGM.

K.K. ukończył studia na Ngee Ann Polytechnic w Singapurze, z wyróżnieniem najwybitniejszego ucznia na tym fakultecie i wziął udział w Programie Rozwoju Kadry Zarządzającej na Uniwersytecie Cornell. Podczas, gdy rezydował w Sidney, K.K. był członkiem Rady Gubernatorów Amerykańskiej Izby Handlowej w Australii.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“CO TYLKO UMYSŁ MOŻE STWORZYĆ I W CO SERCE UWIERZYĆ, TY MOŻESZ OSIĄGNĄĆ.”

TARA EUSTACE
PREZYDENT NA EUROPĘ

Tara Eustace President, European Region

Tara Eustace zajmuje stanowisko Prezydenta na Europę. Jako Prezydent Regionalny, Tara nadzoruje 13 krajów, do których należą: Armenia, Czechy, Niemcy, Kazachstan, Litwa, Mołdawia, Polska, Portugalia, Rosja, Słowacja, Hiszpania, Ukraina i Wielka Brytania.

Po dołączeniu do Mary Kay Inc. W 1993 roku, Tara została członkiem Zespołu Mary Kay Rosja. Odegrała kluczową rolę w rozwoju Mary Kay Rosja, co przyczyniło się do tego, iż filia w Rosji zalicza się obecnie do jednego z czterech największych rynków Mary Kay. Tara nadzorowała także otwarcie filii Mary Kay na Ukrainie, w Kazachstanie i Polsce. Wszystkie te oddziały odniosły wielki sukces.

Równolegle do rozwoju rynków, Tara była odpowiedzialna za zarządzanie filiami w Czechach i Słowacji. W 2002 r., Tara została awansowana na Prezydenta na Europę, kiedy to zaczęła zarządzać nowymi filiami, konsekwentnie także otwierając oddziały w nowych krajach. Pod kierownictwem Tary, marka Mary Kay® stała się wiodącą firmą kosmetyczną i jednym z najbardziej szanowanych sprzedawców bezpośrednich w Europie.

Tara otrzymała tytuł licencjata na Uniwersytecie w Rosji a także na Uniwersytecie w Wirginii.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“MARY KAY JEST UNIKALNYM SPOSOBEM ŻYCIA, KTÓRY GWARANTUJE PĘDZLE, FARBY I PŁÓTNA, KTÓRYMI MOŻESZ NAMALOWAĆ OBRAZ SWOJEGO ŻYCIA, TAKIEGO JAKIM NAPRAWDĘ CHCESZ, ŻEBY BYŁO. TO TY WYBIERASZ WŁASNE KOLORY, TWORZYSZ WŁASNY PROJEKT I WZÓR. TO MIEJSCE, W KTÓRYM MOŻESZ WSPINAĆ SIĘ WYŻEJ, MYŚLEĆ SZERZEJ, ROZWIJAĆ SIĘ BARDZIEJ I ŻYĆ MOCNIEJ. TO MIEJSCE ODMIENNE NIŻ JAKIEKOLWIEK INNE MIEJSCE NA ZIEMI.”

DEBORAH GIBBINS
DYREKTOR FINANSOWY

Deborah Gibbins Chief Financial Officer

Deborah Gibbins zajmuje stanowisko Dyrektora Finansowego. W tej roli nadzoruje planowanie strategiczne i rozwój finansowy Mary Kay na całym świecie. Jest odpowiedzialna za planowanie finansowe, sprawozdawczość, kontroluje kwestie skarbowe, podatkowe i przeprowadza kontrolę wewnętrzną Spółki.

Przed dołączeniem do Mary Kay, w 2013 roku, Deborah piastowała funkcje kierownicze w obrębie finansów w PepsiCo Frito Lay w Północnej Ameryce. Przed PepsiCo, Deborah była starszym menedżerem ds. Audytu i Ubezpieczenia w Arthur Andersen LLP.

Deborah jest Certyfikowanym Księgowym i zdobyła tytuł Licencjata na kierunku administracja w biznesie, w zakresie finansów i rachunkowości w Southern Methodist University. Jest aktywna w środowisku wolontariatu, obecnie zasiada w zarządzie United Way of Metropolitan Dallas.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“NIGDY NIE CHOWAJ SIĘ ZA SZTYWNYMI PROCEDURAMI I NIE STWARZAJ DYSTANSU DO INNYCH.”

MELINDA FOSTER SELLERS
DYREKTOR GENERALNY HR

Melinda Foster Sellers Chief People Officer

Melinda Foster Sellers zajmuje stanowisko Dyrektora Generalnego HR. Jest odpowiedzialna za wszystkie działy HR, Marketingu, Zakupów i Ochrony na całym świecie. Jest członkiem Rady Wykonawczej od 2006 roku.

Melinda odegrała kluczową rolę w wprowadzeniu globalnego wsparcia operacyjnego. Była odpowiedzialna za implementację globalnych systemów i procesów, które zapewniały większą efektywność, spójność i wparcie dla biznesu na całym świcie. Programy nadzorowane przez Melindę mają na celu przekazanie każdemu pracownikowi misji, którą głosi Mary Kay, tak by każdy pracownik, klient i członek sił sprzedaży, mogli powiedzieć, że „Kochają swoją Mary Kay”.

Melinda dołączyła do Mary Kay Inc. W 1993 r. Przez wszystkie lata, zajmowała różne stanowiska w działach HR. Była także członkinią Komitetu Kultury Mary Kay, odkąd tylko został on założony w 1998 r. Komitet ten został stworzony, by krzewić kulturę i jej wartości, które przekazała nam Mary Kay Ash. By jeszcze bardziej wzmacniać istotną rolę kultury, ten globalny program zrzesza pracowników ze wszystkich rynków na całym świecie.

Zanim Melinda dołączyła do Mary Kay, pracowała dla Mark IV Industries i DSC Communications. Melinda otrzymała tytuły licencjackie z psychologii i biologii, na Uniwersytecie Drury a także na Uniwersytecie Stanowym w Iowa.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“TWOJE NASTAWIENIE OKREŚLA TWOJE OSIĄGNIĘCIA. PRAWDĄ JEST, ŻE JEŻELI MYŚLIMY, ŻE POTRAFIMY, TO POTRAFIMY. JEDNAK GDY MYŚLIMY, ŻE NAM SIĘ NIE UDA, TAK WŁAŚNIE JEST.”

KREGG JODIE
DYREKTOR IT

Kregg Jodie Chief Information Officer

Kregg Jodie zajmuje w Mary Kay Inc. Stanowisko Dyrektora IT. Kregg jest odpowiedzialny za ustalanie kierunku strategii w dziedzinie technologii, wdrażania nowych systemów, zarządzania i monitorowania istniejących systemów, a także wszystkie działania związane z telekomunikacją, w całej Mary Kay Inc.

Kregg prowadził Mary Kay Inc. do podniesienia poziomu technologii, by mogła lepiej służyć klientom i by zwiększyć możliwości Niezależnych Sił Sprzedaży. Kregg odegrał kluczową rolę w implementacji Mary Kay InTouch®, strony internetowej i Osobistych Stron. Działania te odmieniły sposób prowadzenia biznesu przez Niezależne Siły Sprzedaży. Ponadto Kregg był odpowiedzialny za rozwój i wdrażanie wielu bazowych systemów i procesów, które pozwalały na operacyjną wystarczalność i udoskonalały możliwości sprzedażowe w ponad 35 rynkach na całym świecie.

Kregg dołączył do Mary Kay Inc. w październiku 1993 r., jako Menadżer ds. Automatyzacji Procesu Sprzedaży, następnie zajmował różne stanowiska, zanim to w 1997 r. został awansowany na Dyrektora IT. Kregg jest członkiem Zespołu Zarządzającego i koordynuje ogólną strategię biznesową firmy od 1998 roku.

Zanim Kregg dołączył do Mary Kay Inc. pracował w Accenture, realizując projekty dla takich firm jak CompUSA, Sears Logistics Services, Hertz Corporation, Departamentu Spraw Weteranów, Manville Sales Corporation, Federal Aviation Administration i Amerykańskiego Banku Federalnego. Kregg uzyskał tytuł licencjata w dziedzinie inżynierii na Uniwersytecie w Austin.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“KOCHAM MARY KAY ZA NIEZWYKŁE MOŻLIWOŚCI, KTÓRE STWARZA DLA KAŻDEGO Z NAS, NA  CAŁYM ŚWIECIE.”

NATHAN MOORE
PREZYDENT NA REGION AMERYKI PÓŁNOCNEJ

Nathan Moore Chief Legal Officer and Secretary

Nathan Moore zajmuje stanowisko Prezydenta na region Ameryki Północnej. Dołączył do Mary Kay Inc. w 1995 roku, jako Pełnomocnik ds. Pracowniczych, by następnie piastować różne stanowiska w dziale prawnym firmy.

Nathan był członkiem-założycielem Komitetu Kultury Mary Kay, który powstał w 1998 roku.  Komitet powstał, by krzewić kulturę i wartości, które przekazała Mary Kay Ash. Nathan niezwykle docenia możliwości jakie oferuje Mary Kay i sektor sprzedaży bezpośredniej, toteż służy jako Przewodniczący Fundacji ds. Edukacji w Sektorze Sprzedaży Bezpośredniej i w Stowarzyszeniu Sprzedaży Bezpośredniej.

Nathan zdobył tytuł B.B.A z dziedziny finansów z wyróżnieniem na Uniwersytecie Texas A&M a także ukończył  studia prawnicze na Uniwersytecie Świętej Marii w San Antonio.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“TO LUDZIE SĄ NAJWIĘKSZĄ WARTOŚCIĄ FIRMY. NIEWAŻNE CZY PRODUKTAMI BĘDĄ SAMOCHODY CZY KOSMETYKI. FIRMA JEST TAK DOBRA, JAK LUDZIE, KTÓRZY JĄ TWORZĄ.” - MARY KAY: YOU CAN HAVE IT ALL 1997.

JOSE SMEKE
PREZYDENT NA REGION AMERYKI ŁACIŃSKIEJ

Jose Smeke President, Latin America Region

Jose (Pepe) Smeke piastuje stanowisko Prezydenta na Region Ameryki Łacińskiej. Pepe dołączył do Mary Kay Inc. w marcu 1994 roku, kiedy to pracował w Dziale Rozwoju Sprzedaży. W styczniu 1997 roku został Menadżerem w Dziale Rozwoju Sprzedaży, by szybko osiągnąć sukces jako Dyrektor Sprzedaży. W lipcu 1999r. Pepe został awansowany na Dyrektora filii w Meksyku. W Grudniu 2000 r. Pepe został Prezydentem Regionu Ameryki Łacińskiej i Meksyku. Na swoim stanowisku, Pepe nadzoruje operacje przebiegające na terenie całej Ameryki Łacińskiej, do której zaliczają się rynki takie jak: Argentyna, Brazylia, Meksyk i Urugwaj.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:

“NIE MOŻESZ UCZYĆ, TEGO O CZYM NIC NIE WIESZ I NIE MOŻESZ PROWADZIĆ TAM, DOKĄD SAM NIE CHCESZ IŚĆ.”

JULIA A. SIMON
DYREKTOR DS. PRAWNYCH I SEKRETARZ

Julia A. Simon jest Dyrektorem ds. Prawnych Mary Kay i Sekretarzem Spółki. Nadzoruje dział prawny pod względem zarządzania ryzykiem, komunikacji oraz podejmowanych działań społecznych. Dodatkowo pełni funkcję Starszego Urzędnika ds. bezpieczeństwa wewnętrznego. Jej zespół stoi na straży ochrony reputacji i prawidłowej działalności Spółki na ponad 35 rynkach na całym świecie.

Julia pełniła wiele ról odkąd dołączyła do Działu Prawnego Mary Kay, w 2000 roku. Współtworzyła Polityki Prywatności firmy. Pełni funkcje mentora dla pracowników Mary Kay i jest głęboko zaangażowana w ich rozwój. Julia miała okazję spotkać się i porozmawiać z Mary Kay Ash osobiście, kiedy to była zatrudnienia w firmie w latach 1995-96. Zainspirowana dziedzictwem Mary Kay i misją firmy, aby wzbogacić życie kobiet, kontynuuję tę wizję. Uważa, że jednym z istotnych zadań Działu Prawnego jest zapewnienie Niezależnym Konsultantkom, na całym świecie, możliwości rozwoju i wsparcie w ich sukcesach.

Julia zdobyła tytuł licencjata w Texas A & M University, a także ukończyła studia prawnicze na Uniwersytecie Texas School of Law.

ULUBIONY CYTAT MARY KAY:
“MIARĄ TWOICH SUKCESÓW, SĄ TWOJE OSIĄGNIĘCIA.”